Onderzocht schilderij Van Gogh Huis niet geschilderd door Van Gogh

Het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam is niet de eigenaar van een nieuw ontdekt werk van de beroemde schilder Vincent van Gogh.
De research-afdeling van het Van Gogh Museum in Amsterdam onderzocht het schilderij “café-interieur”. Dat team kwam tot de conclusie dat het schilderij niet van de hand van Van Gogh is.

Het Van Gogh Huis kreeg aan het begin van dit jaar het kleine schilderij uit een erfenis van een 92-jarige Haagse vrouw. Het doek is gesigneerd door 'Vincent'.

Teleurstelling
Ondanks de teleurstellende uitkomst krijgt het werk een plek in het museum. "Aan de hand van het door het Van Gogh Museum verrichte onderzoek wordt de bezoeker meegenomen in de wereld van research. Een speurtocht naar de echtheid van de doeken van één van Nederlands grootste schilders", meldt het Van Gogh Huis.

Onduidelijk
Het is onduidelijk door wie het schilderij dan wel geschilderd is. "Dat kan een andere Vincent zijn, maar ook iemand die voor de grap de naam Vincent eronder heeft gezet", zegt bestuursvoorzitter van het Van Gogh Huis Gerrit Lamberts.

Die zoektocht gaat verder. "We hebben wel tips uit Amsterdam gekregen om verder te zoeken naar wie het heeft geschilderd en waar en wanneer."RTV Drenthe maakte in januari een reportage over het schilderijtje
Deel dit artikel: