Bekritiseerde bouw villa's Paterswolde mag doorgaan

De oude school moet plaatsmaken voor de villa's (Rechten: Annemarie Machielsen)
De oude school moet plaatsmaken voor de villa's (Rechten: Annemarie Machielsen)
Omwonenden die protesteren tegen de bouw van twaalf vrijstaande woningen aan de Groningerweg in Paterswolde zijn door de Raad van State met lege handen naar huis gestuurd.
De Raad van State heeft hun beroep tegen het bestemmingsplan ongegrond verklaard. Dat betekent dat PC Vastgoedontwikkeling kan beginnen met de woningbouw op de voormalige locatie van een basisschool.

'Te volgebouwd'

Buurtbewoners kwamen in 2017 in actie tegen de bouwplannen. Ze zeggen dat er geen behoefte is aan nieuwe vrijstaande woningen in Paterswolde en vinden dat hun woonomgeving te vol wordt gebouwd. De woningen komen aan de achterzijde van hun huizen op de plaats van de oude basisschool Paterswolde Noord en het groene gebied eromheen.
De Raad van State vindt dat de gemeente Tynaarlo de behoefte aan de woningen heeft aangetoond. Verder bepaalde de Raad dat het bouwplan past in de omgeving en dat de gemeente rekening heeft gehouden met het transformatorstation dat bij de bouwlocatie staat.

Lees meer: Protest in Paterswolde tegen villa's op plek oude school

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.