Lichtmast en zwerfvuil KFC doorn in oog Emmenaar

Emmenaar procedeert tegen komst KFC (foto RTV Drenthe/Margriet Benak)
Emmenaar procedeert tegen komst KFC (foto RTV Drenthe/Margriet Benak)
Een bewoner van de Zuidbargerstraat in Emmen vreest dat de komst van een Kentucky Fried Chicken-restaurant voor veel overlast zorgt. De Emmenaar is bang dat de fastfoodvestiging ervoor zorgt dat zijn straat vol komt te liggen met zwerfvuil.
Ook zou zijn uitzicht worden verpest door een reclamezuil. De inwoner eist bij de Raad van State dat de bouw van de KFC niet doorgaat. Ontwikkelaar JaHo Emmen wil juist snel beginnen, omdat het project al drie jaar vertraging heeft opgelopen en de bouwkosten steeds hoger worden.

Zooitje

De Emmenaar wil dat het bestemmingsplan geschorst wordt. Er zijn volgens hem ook zonder vergunning bomen gekapt en de KFC zou in de veiligheidszone komen van een aardgastransportleiding. De man zegt dat zijn woonomgeving er steeds verder op achteruit gaat. Dat heeft ook te maken met de reconstructie van de rondweg. "Tot 2008 woonden we in een mooi natuurgebied, maar het is een zooitje geworden."
De gemeente garandeert dat op een stuk gemeentegrond naast het fastfoodrestaurant een groenstructuur wordt aangelegd. Over twee weken beslist de voorzieningenrechter van de Raad van State over de zaak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.