Gouden Pijl strikt nog drie Nederlandse Tourrenners en schaatsvedette

Jansen Sport
Een eerdere editie van de Gouden Pijl © Herman van Oost
WIELRENNEN - De Gouden Pijl van Emmen heeft zondag 31 juli nog drie extra Nederlandse Tourdeelnemers aan het vertrek staan. Naast Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen mogen ook Danny van Poppel (BORA-Hansgrohe), Nils Eekhoff en Martijn Tusveld (Team DSM) aan de start verwacht worden van het na-Tourcriterium. Olympisch schaatskampioen Kjeld Nuis gaat ook van start in Emmen.
Danny van Poppel eindigde deze Tour de France al twee keer in de top-5 en schakelde zo succesvol om van beoogd sprintaantrekker van Sam Bennett naar een renner die zichzelf tussen de grote namen weet te plaatsen in de sprint. In zijn loopbaan wist de jongste zoon van oud-topsprinter Jean-Paul ook al een rit in de Ronde van Spanje te winnen, net als meerdere eendagswedstrijden.

Groot talent bij beloften

Nils Eekhoff reed zich in 2019 in het Britse Harrogate in de kijker door als eerste over de streep te komen van het WK voor beloften. Zijn vreugde was van korte duur, want hij werd door de jury later teruggezet. Bij Team DSM liet Eekhoff zich direct een jaar later opmerken door tweede te worden op het NK voor profs, waar hij het langst in het spoor kon blijven van Mathieu van der Poel. De 24-jarige Eekhoff is momenteel actief in de Tour de France. Als belofte won hij de Ronde van Overijssel als junior Parijs-Roubaix. Een renner met mogelijkheden dus.
Zijn teamgenoot Martijn Tusveld is bij Team DSM een gewaardeerd helper, die al zijn tweede grote ronde van het jaar mocht rijden, nadat hij eerder opgesteld stond voor de Giro d'Italia. Hij denkt erover ook nog de Vuelta toe te voegen aan zijn programma van dit jaar, waarmee hij alle grote ronden zal betwisten.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis verdient zijn sporen als schaatser, met mondiaal en olympisch goud als hoogtepunt. In het wielerpeloton is hij geen onbekende, want hij reed in het verleden voor John Deere-NWV Groningen menig klassieker.
Met ook nog Dylan Groenewegen en Fabio Jakobsen heeft Emmen voorlopig alweer vijf Nederlandse Tourrenners aan het vertrek. Daarnaast staan Nederlands kampioen Pascal Eenkhoorn en klassiekerkoning Niki Terpstra, die zowel de Ronde van Vlaanderen als Parijs-Roubaix won, aan het vertrek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl