Kjeld Nuis opent 'Schoolplein 14' in Emmen: 'Hele grote eer'

Johan Cruijff wilde van buitenspelen op het schoolplein een vak maken. De Cruyff Foundation bedacht daarom het project 'Schoolplein14'. Basisschool De Lisdodde aan de Eidereend in Emmen is de eerste Drentse gelukkige om ermee aan de slag te gaan.
Het plein werd vandaag geopend door Emmenaar Kjeld Nuis. "Ik mocht een schoolplein van de Cruyff Foundation uitzoeken omdat ik sportheld van het jaar ben geworden", vertelt de topschaatser. "Dat vond ik een hele grote eer. De kinderen stonden echt te popelen. Het is echt super belangrijk voor hen dat ze sporten en bewegen, want daarvan krijg je energie en je zit lekker in je vel."
Kjeld Nuis opent 'Schoolplein 14'
Met Schoolplein14 worden schoolpleinen aantrekkelijker gemaakt voor leerlingen, door lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muren aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een doel op de muur. Op deze manier worden op natuurlijke wijze spelactiviteiten van kinderen gestimuleerd.
Frits Barend, ambassadeur van de Cruyff Foundation, was ook bij de opening aanwezig. Hij hoopt dat meer gemeenten kiezen voor Schoolplein14. "Iedere gemeente zou twee van dit soort pleinen moeten hebben", vindt hij. "Het is toch hartstikke leuk om op zo'n schoolplein te kunnen sporten?"

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.