165 kilo heroïne in loods in Emmen: 'Zo'n grote vondst is bijzonder'

In verband met de vondst zijn zes mannen aangehouden (Rechten: De Vries Media)
In verband met de vondst zijn zes mannen aangehouden (Rechten: De Vries Media)
Bij een inval in een loods aan de Dordsestraat in Emmen heeft de politie vorige week in een vrachtwagen 150 kilo heroïne gevonden. In de nabijheid van het pand stond een auto met nog eens 15 kilo.
In verband met deze vondst zijn zes mannen aangehouden, bevestigt Jeichien de Graaff van het Landelijk Parket, dat de (inter)nationaal georganiseerde misdaad bestrijdt. De inval zou deel uitmaken van een groot landelijk onderzoek.
"Vijf mannen waren bezig met het uitladen van een vrachtwagen, waarin 150 kilo heroïne zat", zegt De Graaff. "In de buurt konden we een zesde persoon aanhouden met nog eens 15 kilo. We denken dat zij bij elkaar horen."
"De laatste jaren worden in Nederland vooral grote hoeveelheden cocaïne gevonden", zegt De Graaff. "De vondst van 165 kilo heroïne is dan ook best wel bijzonder."
Lees meer: Politie-inval in loods Emmen: zes personen opgepakt
Van de zes mannen wonen er drie in Nederland, allemaal in Zuid-Holland. De drie anderen komen uit Turkije. Twee mannen zijn volgens De Graaff weer op vrije voeten, maar blijven wel verdachte.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.