Allego plaatst 300 laadpalen in Drenthe

Allego BV zal in Drenthe ongeveer 300 openbare laadpalen plaatsen, beheren en onderhouden. Die palen worden voorzien van Nederlandse groene stroom die uit zon- en windenergie wordt opgewekt.
De laadpalen, die elk twee laadpunten hebben, zullen de komende drie jaar worden geplaatst.

Allego won een aanbesteding die door de provincie Groningen, Drenthe en 21 deelnemende gemeenten was uitgeschreven. Binnen de provincie Drenthe doet alleen de gemeente Meppel hier niet aan mee. In totaal worden 1000 oplaadpalen voor elektrische auto’s geplaatst.

Relatief slechte score
Eind 2017 bleek uit landelijk onderzoek dat Drentse gemeenten relatief slecht scoren als het gaat om elektrische oplaadpunten. Daarop kondigde gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) van Drenthe aan dat hij samen met Groningen duizend laadpalen erbij wilde hebben met geld van het Rijk.

"In Drenthe maken we relatief veel gebruik van de auto, maar maken we per auto niet zoveel kilometers. Bij voldoende laadpalen leent Drenthe zich dus juist uitstekend voor elektrisch rijden", zei Tjisse Stelpstra vorig jaar.

Laadpaal aanvragen
Inwoners van de deelnemende gemeenten zonder eigen oprit kunnen vanaf 1 juli een laadpaal aanvragen voor hun elektrische auto. Dat gaat via de site openbaarladen.nl. Ook forenzen, die hun elektrische auto op straat moeten parkeren, kunnen een laadpaal aanvragen.
Deel dit artikel: