Ziengs stelt Kamervragen over Attero

Erik Ziengs (Rechten: RTV Drenthe)
Erik Ziengs (Rechten: RTV Drenthe)
VVD-Kamerlid Erik Ziengs uit Assen stelt Kamervragen over de reeks branden de afgelopen maanden bij afvalverwerker Attero in Wijster.
Het Drentse kamerlid is aangeslagen op de laatste grote brand bij de vuilverwerker, op zondag 26 mei. Daarbij was sprake van een forse rookontwikkeling. Het RIVM kondigde meteen metingen aan in verband met de uitstoot van schadelijke stoffen in de omgeving.
Lees meer: RIVM verricht dioxinemetingen na nieuwe brand bij Attero
Ziengs wil van D66-staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven weten hoeveel kilo afval er jaarlijks wordt opgehaald, of er onderzoek wordt gedaan naar de kwaliteit van het afval en of een afvalverwerker afval mag weigeren.
Bij Attero en andere afvalverwerkers breken regelmatig branden uit. Ziengs wil inzicht in de bedrijfsvoering. "Wie is er verantwoordelijk voor (de kwaliteit van) de producten die bij afvalverwerkers worden aangeleverd?", vraagt hij zich af. Hij vraagt zich ook af of er niet te veel naar kwantiteit in plaats van kwaliteit wordt gekeken en of het mogelijk is dat te veranderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.