Moi, chauffeur! Aflevering 4: Roelof Wolf uit Coevorden vervoert al 35 jaar kinderen met een beperking

Roelof Wolf vervoert al 35 jaar kinderen voor Cosis in Coevorden.
Roelof Wolf vervoert al 35 jaar kinderen voor Cosis in Coevorden. © RTV Drenthe
Roelof Wolf (71) is al 35 jaar chauffeur bij Cosis. Hij vervoert kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Eigenlijk is Roelof al een poosje met pensioen, maar hij vindt het rijden met de kinderen nog te mooi.
Hij vindt het vooral mooi dat hij zo'n goede band heeft opgebouwd met de kinderen en hun ouders. "Ja, je leert ze kennen. En het is ook een kwestie van ze accepteren zoals ze zijn. Ik heb altijd zoiets van: kinderen zijn kinderen. Het maakt niet uit hoe ze zijn."
Vandaag halen we drie kinderen op uit Dalen en Hardenberg. Onder hen Sam (14) die het syndroom van down heeft. Hij rijdt al jaren mee met Roelof in de bus. Maar dat duurt niet lang meer, want over een paar jaar mag hij al mee met de volwassenen.
Ineke Kiemel, vervoersbegeleidster, rijdt ook mee. Dit omdat er kinderen meerijden die epileptische aanvallen hebben. Volgens Ineke wordt Roelof erg gewaardeerd, door de kinderen en hun ouders. "Ze weten: we geven ons kind met Roelof mee en dan komt het wel goed. Hij is een goede luisteraar, en hij blijft rustig. Dat is heel erg belangrijk. Altijd rustig blijven, hoe de kinderen ook reageren." Een van de moeders bevestigt dat. "Hij is altijd opgewekt, lief voor de kinderen en hij is een goede chauffeur."
Roelof zal nog wel een poosje blijven chauffeuren, maar niet heel lang meer. "Nog een jaar, denk ik", zegt hij. "En dan is het ook een keer tijd om te stoppen, en van andere dingen te genieten."
Roelof voor z'n bus van Willemsen de Koning waarmee hij de kinderen vervoert.
Roelof voor z'n bus van Willemsen de Koning waarmee hij de kinderen vervoert. © RTV Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.