Man beboet voor stiekem fotograferen van vrouwen in kleedhokje

De man maakte stiekem foto's van vrouwen in een fitnesscentrum(Rechten: Archief RTV Drenthe)
De man maakte stiekem foto's van vrouwen in een fitnesscentrum(Rechten: Archief RTV Drenthe)
Voor het stiekem fotograferen van vrouwen in kleedruimtes van fitnesscentra is een 32-jarige man uit Groningen een boete van 250 euro opgelegd. De man moest vrijdag voor de rechter verschijnen, maar hij kwam niet opdagen.
Een achttienjarige vrouw betrapte eind mei de man in een fitnesscentrum in Assen. Ze kleedde zich uit en zag een hand met daarin een blauwe telefoon om de hoek verschijnen. Ze zag een man weglopen, met een blauwe telefoon in zijn hand. De vrouw haalde de man in pakte het toestel van hem af.

Meer foto's

Ze zag foto’s waarop zij halfontkleed stond. Ze zag foto’s van veel meer vrouwen die zich omkleedden. De vrouw riep een medewerker van het centrum erbij. Die noteerde de gegevens van de fotograaf. Het viel de medewerker op dat de man enorm zweette en trilde. De vrouw deed aangifte.
De man werd in augustus pas gehoord. Op zijn telefoon stonden alleen familiekiekjes. Hij zei tegen de agenten dat hij de vrouwen niet echt fotografeerde. Hij deed alsof, zei hij. Hij kreeg een adrenalinekick van de gedachte dat hij kon worden betrapt.
Dit geloofde de rechter niet. Ze vond het kwalijk dat de man in het geniep vrouwen fotografeerde, die zich onbespied waanden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.