Eigenaar historisch vliegtuig met stormschade begint inzamelingsactie

De stormschade aan een historisch vliegtuig in Hoogeveen wordt niet gedekt door de verzekering. Daarom begint de eigenaar een inzamelingsactie.
Afgelopen woensdag raakten tijdens een hevige onweersbui
. Eén hangar werd zelfs compleet weggeblazen. Drie vliegtuigen raakten zwaar beschadigd.
Een van die vliegtuigen is een historische Stinson L5 van Marc van Hulzen uit Emmeloord. Hij hoopt via de inzamelingsactie 51.000 euro bij elkaar te krijgen om het historische vliegtuig te kunnen repareren.

'Deuken en propeller kapot'

"Doordat de hangardeuren naar binnen waren gewaaid en op het toestel waren gevallen, ging de propeller kapot en ontstonden er diepe deuken in onder meer de motorkap. Een ander vliegtuig dat in de loods stond, een Aeronca, werd total loss verklaard", zo vertelt Van Hulzen aan Omroep Flevoland. De Emmeloorder zou deze week met zijn Stinson L5 meevliegen met een herdenkingsvlucht voor D-Day in Frankrijk, maar door de schade kon hij niet de lucht in.

Hoogvliegers

Mocht er meer geld worden ingezameld dan de benodigde 51.000 euro, dan schenkt Van Hulzen dit aan de stichting Hoogvliegers, die rondvluchten verzorgt voor zieke of gehandicapte kinderen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.