Drentse fantasiehelm mooiste kunstwerk van Japanse kunstfair

Kunstenaar Harry Arling uit Emmer-Compascuum heeft met zijn expositie de eerste prijs gewonnen op de Tokyo International Art Fair. Een van de kunstwerken was de JapanTokyoHelm.
De Drentse kunstenaar maakt zogenoemde kosmotroniks, fantasievoertuigen gemaakt van plastic afval. De helm is onderdeel van een expositie met nog vijf andere werken.
Bij zijn winnende JapanTokyoHelm draait het om een fantasievoertuig dat bestuurd wordt door een aantal kleine mannetjes. "Ik word blij als ik mijn helm opzet. Vooral als je mensen ziet die naar je kijken, want meestal lachen ze zich helemaal kapot", zo vertelde de kunstenaar voor zijn vertrek naar Japan.
Op de Tokyo International Art Fair wilde Arling zijn kunstvorm onder de aandacht brengen in Japan. En dat is gelukt. De Drent pakte de eerste prijs, de zogenoemde Outstanding Award. Na de prijs reageert Arling vol ongeloof: "Dit is te gek, supertof, maar dit had ik nooit verwacht, het is onwerkelijk!"

Verslaggever Martijn Klungel maakte deze reportage over de kunst van Harry Arling:

Drent hoopt kunst te slijten in Japan

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.