Wat vind jij: Boeren moeten andere acties verzinnen dan het blokkeren van snelwegen

Afval oprit A37 2
Gisteren lagen onder meer autobanden en plastic op een oprit bij Hoogeveen © RTV Drenthe/Kim Stellingwerf
Verschillende weggebruikers werden gisteren en ook afgelopen nacht opgeschrikt door blokkades van wegen en op- en afritten. Door het hele land werd afval gedumpt bij vooral auto- en snelwegen.
Afgelopen nacht ging het nog mis op de A7 bij Midwolde. Op de weg waren onder meer autobanden gedumpt en dit leidde uiteindelijk tot een ongeluk waarbij meerdere voertuigen betrokken waren. Niemand raakte gewond. Gisterochtend reed ook iemand op de A32 bij Meppel tegen een stapel met balken en rommel. Ook daar raakte trouwens niemand gewond.

Brandjes

Gisteravond werd er ook actie gevoerd langs snelwegen. Op meerdere plekken langs de A28 werden brandjes gesticht. Met de acties uiten boeren hun onvrede over het stikstofbeleid.

'Levensgevaarlijk'

Verschillende organisaties riepen de boeren gisteren al op om te stoppen met deze acties. De politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat en verschillende veiligheidsregio's deden dat in een gezamenlijke verklaring. Volgens hen zorgen de acties voor levensgevaarlijke situaties voor weggebruikers. Ook de Drentse politie waarschuwt vanochtend het verkeer om alert te zijn op nieuwe acties omdat die kunnen leiden tot zeer gevaarlijke situaties.

Wat vind jij van de acties?

Behouden boeren sympathie voor hun acties of gaan deze acties te ver?

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl