Turfrunners zijn over de helft van Roparun

Meer dan 300 teams doen dit jaar weer mee met de Roparun, een estafetteloop van meer dan vijfhonderd kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam met als doen geld in te zamelen voor mensen met kanker.
De Turfrunners zijn team 328. Net na het middaguur kwamen ze bij Nieuw-Weerdinge onze provincie binnen.

"We zijn met twee teams van vier deelnemers. Die lopen ieder zo'n 50 tot 60 kilometer. Daarna hebben ze ongeveer vijf uur rust en is er tijd voor verzorging en om te eten", zegt ploegleider Martijn Schonewille. Het is de achtste keer dat de Turfrunners meedoen. "Team de Turfrunners is ontstaan in Zandpol en heeft toen het stokje overgedragen aan Dalen", aldus Schonewille.

Koppelbed geschonken
Dit jaar is al meer dan 2,6 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor kankerpatiënten. Het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen heeft geld van de Roparun gekregen voor een koppelbed, dat de mogelijkheid biedt voor een naaste om bij een stervende patiënt te blijven.

"Normaal moet iemand op een kampeerbed liggen. Deze week heeft een echtpaar er voor het eerst gebruik van gemaakt. Het heeft ongelooflijk veel voor hen betekend dat de bedden nu tegen elkaar konden worden geschoven", zegt Sander de Hosson, specialist palliatieve zorg bij het Wilhelmina Ziekenhuis.


Burgervaders fietsten mee
Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen en burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden hebben vandaag een stuk meegefietst als begeleider van een loper. "Dat is een mooi teken dat ze de actie ondersteunen", zegt Schonewille daarover.

Volgend jaar weer? "Zeker weten", besluit hij.
Meer over dit onderwerp:
Nieuw-Weerdinge Roparun estafette Turfrunners
Deel dit artikel: