Pesse promoveert naar 3e klasse

VOETBAL - De zaterdagtak van sv Pesse schreef op 1 juni 2013 geschiedenis door voor het eerst in de clubgeschiedenis te promoveren naar de 3e klasse. Vandaag evenaarden de zondagvoetballers van de club die prestatie. In Loon werd Muntendam in de finale van de nacompetitie verslagen na verlenging.
Vier jaar na de promotie uit de vijfde klasse promoveert Pesse dus naar de derde klasse. 

Nadat HODO in de reguliere competitie (in de zondag 4e klasse E) over de langste adem beschikte moest het elftal van trainer John Kramer de nacompetitie in en trof de Drentse club Muntendam, de herkanser uit de 3e klasse B. 

Eerste goal
Door een treffer van Remmert Verbrugge kwam Pesse al vroeg op voorsprong, maar nog voor rust kwam Muntendam langszij en in de tweede helft zelfs op voorsprong. De Groningse club leek het duel te winnen, maar twee minuten voor tijd redde Jorn de Vries Pesse door met zijn eerste goal van het seizoen een verlenging af te dwingen. 

Die verlenging begon spectaculair met twee vlotte goals (Matthijs Veninga scoorde voor Pesse) waardoor het 3-3 werd. Na de 4-3 van Arjan Kleine knakte Muntendam en dat was helemaal het geval na de wonderschone 5e treffer van Pesse die werd gemaakt door Corian Casander. Gerben Slomp zorgde voor de eindstand van 6-3 waarna het feest in Loon kon beginnen voor Pesse.
Deel dit artikel: