Scheidsrechter Joop Brussen ontvangt gouden speld

Joop Brussen krijgt de gouden scheidsrechterspeld uit handen van Herman Harmers (Rechten: HZOD)
Joop Brussen krijgt de gouden scheidsrechterspeld uit handen van Herman Harmers (Rechten: HZOD)
Joop Brussen uit Emmen is voor zijn verdiensten voor de voetbalarbitrage afgelopen week onderscheiden met de gouden scheidsrechterspeld. Hij is al meer dan twintig jaar actief als KNVB-scheidsrechter. Ook is de 63-jarige Brussen scheidsrechtersbegeleider.
"Joop is zeer betrokken bij het wel en wee van de arbitrage in het algemeen", zegt coördinator Herman Harmers van het servicegebied voetbalarbitrage Drenthe. "Hij krijgt het voor elkaar, ondanks zijn rol als scheidsrechter op de zondag, om ook op de zaterdag - in de rol van coach - regelmatig scheidsrechters te bezoeken. Deze betrokkenheid wordt door de scheidsrechters bijzonder gewaardeerd."
De in Coevorden woonachtige Brussen heeft zijn wortels liggen bij voetbalvereniging Zelhem in district Oost. Daar was hij werkzaam als secretaris. Ruim achttien jaar geleden verhuisde Brussen naar de gemeente Emmen en werd lid van vv Bargeres. Hij maakte bij de Emmer voetbalclub jarenlang deel uit van het jeugdbestuur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.