'Sprookjestuinen van Drenthe' voor herhaling vatbaar

Tijdens het Pinksterweekend werden in verschillende tuinen rondom Dwingeloo en Diever korte theatervoorstellingen voor kinderen gehouden. Al deze optredens waren onderdeel van het kinderfestival De Sprookjestuinen van Drenthe.
De eerste editie was een idee van Susanne Hurenkamp uit Geeuwenbrug. "In januari kwam ik op het idee om een kindertheaterfestival te organiseren. Hier in de regio is veel te doen op dat gebied, maar niet voor kinderen. Het leek mij heel leuk om zoiets in Westerveld te gaan organiseren."

Druk weekend

Voor het festival hebben de organisatoren verschillende tuinen in de regio gevonden die dienst deden als decor. "We hebben zes verschillende plekken. Gezinnen konden van tuin naar tuin en overal hadden we een leuke voorstelling die een kwartier tot een half uur duurde. De reacties waren positief en we hadden natuurlijk prachtig weer. Bij de opening merkten we gelijk aan de grote hoeveelheid publiek dat het een druk weekend zou worden."
"Het idee is om volgend jaar nog meer locaties toe te voegen aan ons festival. Het zou leuk zijn als we ook een theaterroute richting Meppel kunnen uitzetten", sluit Hurenkamp af.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.