Peize verliest van Veendam 1894 en zakt naar derde klasse

VOETBAL - Peize zakt na elf seizoenen weer af naar de derde klasse. De ploeg van trainer Henk Veenhof verloor de finale van de nacompetitie van Veendam 1894. Op het veld van vv Glimmen werd het 2-4.
Peize, dat dertiende eindigde in de tweede klasse K, wist bij het rustsignaal al dat handhaving een vrijwel onmogelijke klus ging worden. Door drie tegentreffers keek de Drentse formatie tegen een 0-3 score aan. Na de pauze wist Peize wel twee keer iets terug te doen, maar voldoende voor een ommekeer was het niet. Ook Veendam 1894 sloeg nog een keertje toe, waardoor de eindstand op 2-4 uitkwam.

De Peizenaren speelden in het seizoen 2007/2008 voor het laatst in de derde klasse. Als kampioen promoveerde Peize daarna naar de tweede klasse, om in totaal elf jaar op dat niveau te blijven. Aan die reeks komt nu dus een einde.

De degradatie van Peize is ook een flinke tegenvaller voor trainer Henk Veenhof. Hij nam afgelopen zomer bij de club het stokje over van Willem Lanjouw, die vertrok naar d' Olde Veste.

Bekijk nu online: De uitzending van Onze Club met vijf nacompetitieduels 
Deel dit artikel: