Asser Boys kan niet opnieuw ontsnappen aan degradatie

VOETBAL - Asser Boys komt in het nieuwe seizoen een niveau lager uit. Het team van trainer Harm Hovenkamp trok in de beslissende wedstrijd tegen EMMS aan het kortste eind. Het treffen in de nacompetitie ging met 2-0 verloren.
Een ronde eerder was Asser Boys nog op het nippertje aan degradatie ontsnapt. Na een 2-2 gelijkspel tegen Mildam maakte de tweedeklasser tijdens de strafschoppenserie geen fout. Dat kunststukje wist Asser Boys tegen EMMS niet te herhalen.

De opponent uit Slagharen nam in de eerste helft de leiding via Glenn ter Wielen. Op slag van rust viel ook de 2-0. Maurice Kosse benutte op fraaie wijze een vrije trap. Asser Boys probeerde in de tweede helft nog wel iets aan de achterstand te doen, maar een doelpunt bleef uit. Het laatste kwartier speelde de Drentse ploeg zelfs met een man minder. René Westerveen moest vertrekken met rood.

Asser Boys daalt na twee seizoenen in de tweede klasse weer een niveau af. Voor EMMS is de promotie historisch. Niet eerder speelde de equipe uit Overijssel in de tweede klasse.
Deel dit artikel: