Hester Klompmaker de beste in Grote Prijs concours-hippique Eext

PAARDENSPORT - Hester Klompmaker heeft bij het concours-hippique Eext de Grote Prijs gewonnen. De amazone uit Buitenpost troefde in de barrage van de wedstrijd met hindernissen op 1.40 tien concurrenten af. "Het liep als een trein", oordeelde Klompmaker, die 1500 euro incasseerde.
De Friese amazone draait al jaren mee in de springsport en maakte furore door haar fijne manier van opleiden. Guessina heeft ze nu vier jaar onder haar hoede. Onder toeziend oog van fokker Ate Kooistra klopte het duo Klompmaker/Guessina Maurice Stevens (met Gypsy d'Usance) en Rob Scherphof (Eclipse). 

Spannend
Spannend werd het nog in de laatste rit, toen Mareille van Geel-Schröder onder de tijd van Klompmaker dook, maar de amazone uit Gees maakte op de laatste sprong een fout en eindigde met Flying Echo als vierde.

Klompmaker hield haar hart vast bij de rit van haar Drentse tegenstander. "Haar paard heeft een enorme galop en ik wist dat ze sneller kon. Ik denk dat Mareille net iets te gretig was. Voor mij was het geen ideaal parcours, met veel lange lijnen. Maar ik kreeg toch een fijn ritme."

Grote tevredenheid
Voorzitter Marten Hilbolling van het jubilerende CH Eext keek na afloop met grote tevredenheid terug. "We hebben een topevenement gehad, met goed weer een veel publiek. Het kon eigenlijk niet beter."
Meer over dit onderwerp:
paardensport CH Eext Hester Klompmaker
Deel dit artikel: