Milieuclubs kunnen Grand Prix in Zandvoort dwarszitten

AUTOSPORT - Een maand geleden werd duidelijk dat Zandvoort in 2020 een Grand Prix mag organiseren. De badplaats kreeg de voorkeur boven Assen. Milieuorganisaties kunnen het Zandvoort in aanloop naar de Formule 1-race echter nog knap lastig maken.

Om een Grand Prix te organiseren zijn aanpassingen nodig van het Noord-Hollandse circuit en de omgeving. Zandvoort wil bijvoorbeeld graag een extra toegangsweg naar het circuit, dicht in de buurt van beschermd duingebied. De Natuur & Milieu Federatie Noord-Holland zegt de ontwikkelingen goed in de gaten te houden.

Procederen
"We zijn niet van het procederen om het procederen. Maar als de Formule 1 echt een significant effect heeft op de natuur en de natuur wordt er slechter van, dan gaan we dat tegenhouden", zegt Sijas Akkerman van de milieufederatie tegen RTLZ. "Als de gemeente een vergunning aanvraagt voor de weg, gaan wij naar de rechter. Grote kans dat de weg dan verboden wordt."

De milieufederatie wil in gesprek met het circuit om de gevolgen voor het milieu te beperken. "Het is Natura2000-gebied met grijze duinen, en dat is uniek voor Europa", benadrukt Akkerman.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Assen Assen Formule 1 Zandvoort
Deel dit artikel: