Vier jongens aangehouden voor straatroven Paterswolde en Haren

Vier jongens  aangehouden voor straatroven (Rechten: RTV Drenthe)
Vier jongens aangehouden voor straatroven (Rechten: RTV Drenthe)
De politie heeft vier jongeren aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij straatroven in Paterswolde en Haren. Het gaat om twee 16-jarige jongens en een 18-jarige jongen uit Haren. De vierde verdachte is een 15-jarige jongen uit Glimmen.
In Paterswolde werd op 21 april 's avonds bij een sportveldje aan de Nieuwe Akkers een 16-jarige jongen bewusteloos geslagen. Toen hij weer bijkwam voelde hij dat zijn kleding werd doorzocht. De jongen werd ook nog geslagen en geschopt. De daders gingen er vandoor met een pet.
In Haren werden eind maart twee fietsers beroofd en mishandeld op de Rijksstraatweg. Op 23 april en 27 april werden twee mannen slachtoffer van een straatroof op de Westerveen in Haren. Alle slachtoffers raakten gewond.

Dertig tips

Opsporing Verzocht besteedde eind mei aandacht aan de straatroven. In totaal kwamen na de uitzending dertig tips binnen.
Het onderzoek is nog niet afgerond. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.