Alcoholdief dansschool Emmen krijgt werkstraf

De man stal de kassa en twee flessen drank (Rechten: RTV Drenthe)
De man stal de kassa en twee flessen drank (Rechten: RTV Drenthe)
De politierechter in Assen heeft een 37-jarige man uit Emmen tot een werkstraf van 120 uur veroordeeld voor inbraak in een dansschool. Die straf had de officier van justitie ook geëist.
Op 19 augustus klom de man Dansschool Postma in Emmen binnen. Dat deed hij door een raam te forceren. Bij de inbraak maakte hij de kassa en twee flessen sterke drank buit.
De drankdief kon door getuigenverklaringen snel worden opgespoord. Eenmaal opgepakt werd hij 18 dagen vastgezet. De kassa werd bij de man teruggevonden.

'Eis te hoog'

De Emmenaar verscheen niet op de zitting, maar zijn raadsvrouw wel. Zij vond de eis van officier veel te hoog. "Hij heeft al 18 dagen vastgezeten." Maar de rechter oordeelde dat een forse werkstraf op zijn plaats was. "Hij heeft ingebroken. Dat zijn verzwarende omstandigheden."
De eigenaar van de dansschool wilde 200 euro van de inbreker hebben voor de beschadigde kassa, maar de rechter wees deze claim af. Er bleek nergens uit hoe erg de kassa beschadigd was, volgens de rechter..

Gestolen flessen

Eén fles sterke drank ter waarde van 20 euro moet de Emmenaar terugbetalen. De andere gestolen fles werd later weer teruggebracht naar de dansschool.
De Emmenaar is in januari nog door de politierechter veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij kreeg toen een boete van 300 euro opgelegd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.