Polen bestraft voor mishandeling op vakantiepark Echten

Twee Poolse mannen van 20 en 24 jaar zijn dinsdag door de politierechter veroordeeld tot boetes en celstraffen tot 18 dagen voor mishandeling. De mannen verbleven in juni vorig jaar op het vakantiepark in Echten waar ze werkzaamheden uitvoerden. Daar vond ook de mishandeling plaats.
De mannen hadden op 4 juni te horen gekregen dat ze ontslagen zouden worden vanwege overmatig drankmisbruik op het park. Daarover ontstond een conflict met een andere collega, die ook een opmerking had gemaakt over een familielid van de jongste Pool.

Ladderzat
De twee mannen besloten gezamenlijk om die collega een lesje te leren. Ze gingen naar zijn vakantiehuisje op het park en sloegen en stompten hem tegen zijn hoofd en buik. Getuigen zagen dat de jongste Pool 'ladderzat' was toen de mishandeling plaatsvond.

Het slachtoffer werd naar het UMCG vervoerd, waar een scan werd gemaakt. Daaruit bleek dat het letsel meeviel. De man had wel pijn aan zijn ribben, maar dat letsel bleek van een val te komen eerder die dag. 

De 20-jarige Pool was volgens de rechter de initiatiefnemer voor de mishandeling. Hij kreeg van de rechter achttien dagen cel opgelegd. De 24-jarige Pool kreeg naast vier dagen celstraf ook een boete van 300 euro opgelegd. 

De mannen, die verder een blanco strafblad hadden, hoeven niet naar de gevangenis. Ze hebben hun straf namelijk al in voorarrest uitgezeten.
Deel dit artikel: