Werkstraf voor bedreiging met stroomstootwapen in Hoogeveen

Een 30-jarige Hoogevener is door de politierechter in Assen veroordeeld tot een werkstraf van 40 uur voor het bedreigen van een vrouw.
De Hoogevener bedreigde het slachtoffer op 8 september 2017 aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen pal voor haar brasserie. Ze was daar na sluitingstijd op het terras bezig met de dagelijkse opruimwerkzaamheden en met het plaatsen van stoelen toen de dader verscheen. 

Scheldend en smijtend
De man begon uit het niets op de vrouw te schelden en smeet daarna met terrasstoelen, waarop de vrouw het alarmnummer belde. Het hevige geweld waarmee dat gebeurde viel ook andere horecaondernemers en voorbijgangers op.

Terwijl de politie onderweg was, werd de vrouw met een ijzeren staaf en met een stroomstootwapen bedreigd. "Het was een apparaat dat blauw knetterde", verklaarde de vrouw.

Gematigde straf
De Hoogevener nam de benen en trok in zijn vlucht nog twee reclamezuilen omver. Uiteindelijk kon hij door de politie in zijn woning worden opgepakt.

De Hoogevener, die een fors strafblad heeft, verscheen niet op de zitting. De rechter hield er bij het bepalen van de straf rekening mee dat het incident al relatief lang geleden is. Daardoor valt de straf lager uit.
Deel dit artikel: