In beeld: bier, blote bast en boeren op Truckstar Festival

Vrachtwagenchauffeurs en liefhebbers konden genieten van een zonovergoten Truckstar Festival vandaag. Het TT Circuit in Assen was het toneel waarop honderden trucks zich van hun mooiste kant lieten zien.
Er werd volop genoten van het mooie weer met geïmproviseerde zwembadjes, bier, en hier en daar een blote bast.
Langs de berm van het TT Circuit ontwaken de mensen in tenten. Ondertussen loopt het circuit vol met enthousiaste feestgangers. De Franse, Italiaanse en Zweedse klanken vliegen je om de oren. Het is duidelijk: Truckstar trekt niet alleen Nederlandse fans.
Bekijk hier hoe vrachtwagenliefhebbers hun hart ophalen tijdens het Trucker Festival:
Truckstar Festival

Boerenprotest op het circuit

Rond half drie vanmiddag lieten ook de boeren zich zien. Ze protesteerden op het Truckstar Festival in Assen, in goed overleg met de organisatie, tegen het stikstofbeleid van de overheid. Ongeveer twintig trekkers met vlaggen, spandoeken borden en leuzen tegen het overheidsbeleid maakten een rondje over het circuit.
De twee branches (landbouw en transport) zijn nauw bij elkaar betrokken, want wat de boeren produceren wordt door de transportsector vervoerd. De boeren kregen dan ook veel steun: ze werden ze hard toegejuicht en werd er door de chauffeurs luidkeels 'boeren!' gescandeerd.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.