Gemeente in de bres voor bushaltes in Aa en Hunze

Inwoners hopen dat de bushaltes in Annerveenschekanaal blijven bestaan (Rechten: Marjolein Knol/RTV Drenthe)
Inwoners hopen dat de bushaltes in Annerveenschekanaal blijven bestaan (Rechten: Marjolein Knol/RTV Drenthe)
De gemeente Aa en Hunze is met het OV-bureau Groningen Drenthe in gesprek over verschraling van het busvervoer in de gemeente. Aa en Hunze maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van ov in dorpen als Annerveenschekanaal, Eexterveen en Bareveld.
Het OV-bureau wil vanaf december een aantal haltes laten vervallen en dat is ontoelaatbaar, vindt de gemeente. Een van de gevolgen is dat het dorp Annerveenschekanaal zonder haltes komt te zitten. Reizigers moeten dan een stuk verder lopen of fietsen naar een andere halte.

Lees meer: Moet Annerveenschekanaal het (ook nog) zonder bushaltes redden?

Het college noemt het 'niet acceptabel' dat de haltes bij Bareveld/Nieuwediep, De Hilte/Gieterveen en de Kielsterachterweg worden opgeheven.
"Passend openbaar vervoer is vooral voor scholieren en voor inwoners die niet over eigen vervoer beschikken van groot belang", reageert wethouder Henk Heijerman. De gemeente denkt er uit te komen met het OV-bureau en verwacht dat de plannen nog wel worden gewijzigd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.