Miedema met Oranje in blessuretijd langs Nieuw-Zeeland

Miedema in duel met Erin Nayler van Nieuw-Zeeland (ANP/Robin van Lonkhuijsen)
Miedema in duel met Erin Nayler van Nieuw-Zeeland (ANP/Robin van Lonkhuijsen)
VOETBAL - De Nederlandse voetbalsters hebben hun eerste groepswedstrijd op het WK in de blessuretijd gewonnen. Invalster Jill Roord werkte de bal met haar hoofd langs de keepster van Nieuw-Zeeland: 1-0.
Vier jaar geleden, bij het WK-debuut in Canada, begonnen de voetbalsters ook met een 1-0-zege op dezelfde tegenstander. Vivianne Miedema uit Hoogeveen speelde de hele wedstrijd mee, maar wist het net niet te vinden.

Amper kansen

De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman speelde verre van overtuigend in het Stade Océane van Le Havre en ontsnapte al vroeg aan een achterstand, toen Olivia Chance de lat raakte. Zelf wist de kampioen van Europa amper uitgespeelde kansen af te dwingen. Oranje leek genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, tot Roord in de extra tijd alsnog toesloeg.
De 'Leeuwinnen' spelen zaterdag in Valenciennes tegen Kameroen. Vijf dagen later is Canada in Reims de laatste opponent in groep E.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.