Oud-wethouder Nina Hofstra opnieuw aan de slag bij gemeente Tynaarlo

Nina Hofstra, oud-wethouder in Tynaarlo gaat per 1 juli aan de slag als concern controller bij de gemeente. Ze stopt per direct als raadslid.
Hofstra is op dit moment nog de fractievoorzitter van VVD in de gemeente Tynaarlo. Het is nog niet bekend wie het fractievoorzitterschap van haar overneemt. 
 

Nadat de VVD net niet de grootste werd tijdens de laatste raadsverkiezingen, moest Hofstra het stokje doorgeven aan René Kraaijenbrink (Leefbaar Tynaarlo). Nu gaat het VVD-raadslid opnieuw aan het werk voor de gemeente, maar ditmaal als concern controller. Dat betekent dat ze met name zal adviseren over de financiële situatie waarin de gemeente zich bevindt. Hofstra vindt het 'zeer eervol' dat ze deze functie mag vervullen. 

"Het was misschien eenvoudiger geweest om voor een andere gemeente te gaan werken", zegt de oud-wethouder. "Maar ik houd van Tynaarlo. Ik ben hier opgegroeid, m'n ouders zijn hier opgegroeid en m'n beide opa's en oma's zijn hier overleden. Kortom, ik ben van hier." 
 
Hiervoor was Nina Hofstra tweemaal wethouder financiën en economie bij de gemeente. Eenmaal van 2010 tot 2012, waarna het college opstapte wegens een conflict met de VVD'er. Daarna was ze ook van 2014 tot 2018 werkzaam als wethouder voor de gemeente.
Meer over dit onderwerp:
gemeente Tynaarlo
Deel dit artikel: