Rode hesjes komen samen voor staking Forbo-Novilon

Bij de ingang van Forbo-Novilon in Coevorden hebben zich woensdagochtend zo'n honderd stakende werknemers gemeld. De medewerkers van de vloerbedekkingsfabrikant leggen het werk in ieder geval neer tot vrijdagmorgen 06.00 uur.
Onder andere Eddy van der Weide staakt. "De werkgever wil niet aan de eisen voldoen. De looncomponent is het belangrijkst. Wij vragen vijf procent extra, maar ze willen maar tot twee gaan", zegt Van der Weide, die al 23 jaar bij Forbo-Novilon werkt. "We gaan er in koopkracht op achteruit, je moet geld meenemen als je wilt komen werken."

FNV

De staking is geïnitieerd door de FNV. Gisteravond liep een ultimatum af met als gevolg dat de werknemers sinds 22.00 uur gisteravond staken. Vanochtend om 5.30 uur meldden ze zich bij de poort. "Dit is het gepaste antwoord", zegt FNV-bestuurder Janwillem Compaijen. "Wij denken natuurlijk dat dit effect heeft, de vraag is hoe snel het effect heeft."
Naast een structurele salarisverhoging van 5 procent per 1 januari van dit jaar wil FNV ook onder andere een hogere reiskostenvergoeding en veranderingen in de pensioenregeling afdwingen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.