16-jarige Harenaar opgepakt voor betrokkenheid straatroven Haren en Paterswolde

Een vijfde verdachte van de straatroven in Haren en Paterswolde is vanmorgen in Haren opgepakt. Het gaat om een 16-jarige jongen uit het dorp.
De politie heeft eerder twee 16-jarige jongens en een 18-jarige jongen uit Haren opgepakt. Een 15-jarige jongen uit Glimmen is een vierde verdachte.

De vijf verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden opgespoord. Dat zal volgens een politiewoordvoerder afhangen van verder onderzoek.

Bewusteloos geslagen
In Paterswolde is op 21 april 's avonds bij een sportveldje aan de Nieuwe Akkers een 16-jarige jongen bewusteloos geslagen. Toen hij bijkwam voelde hij dat zijn kleding werd doorzocht. De daders gingen er vandoor met een pet.

Opsprong Verzocht
Opsporing Verzocht besteedde eind mei aandacht aan de straatroven in Haren en Paterswolde. Na de uitzending kreeg de politie dertig tips binnen. Of de uitzending nadrukkelijk heeft geleid tot de aanhouding van de verdachte kan de woordvoerder bevestigen noch ontkennen. "De politie is de verdachten op het spoor gekomen door politieonderzoek, daar maakt Opsporing Verzocht deel van uit."

Deel dit artikel: