Vandalisme aan straatnaamborden in Klazienaveen blijft maar doorgaan

Verdraaide, scheefhangende en zelfs gestolen straatnaam- en verkeersborden. In Klazienaveen is het dorpsbestuur er klaar mee, maar de vernielingen blijven doorgaan.
"Afgelopen maandag vonden we een kapotgeschoten straatnaambord. Een nieuwe is recent opgehangen en ook die hangt scheef." zegt Jan Gerfen van EOP (Erkend Overleg Partner) Klazienaveen. Hij heeft er genoeg van.
Gebodsborden over honden, die door het EOP zijn opgehangen, moeten het ook ontgelden. "Eerder zijn hier ook borden van verdwenen", vertelt Gerfen. Vandaag kwam hij een verdraaid bord tegen op zijn gebruikelijke wandelroute.
Volgens Gerfen is het lastig om zo'n straatnaambord eraf te halen. "Ik ben 1 meter 82 en ik kan er net bij. Bovendien moet je gereedschap bij je hebben."

Twintig borden verdwenen

De gemeente Emmen laat weten dat ze bij de politie melding heeft gemaakt van tien vernielde of gestolen plaatsnaamborden. Gerfen heeft de afgelopen maand al twintig borden zien verdwijnen.
Het moet hoe dan ook stoppen zegt Gerfen. "Jongens houd er mee op. Het is een enorme kostenpost."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.