Dirk Strijker neemt afscheid: Trots op onderzoek Veenkoloniën

Dirk Strijker gaat met pensioen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Dirk Strijker gaat met pensioen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Na 40 jaar vindt hij het mooi geweest. Dirk Strijker uit Eexterzandvoort stopt als hoogleraar Plattelandsontwikkeling aan de Rijksuniversiteit in Groningen.
"Ik ben begonnen als student-assistent en doorgegroeid in de loop van de jaren. Vroeger heette plattelandsontwikkeling gewoon nog landbouw. Daar ben ik altijd bij betrokken geweest", zegt Strijker.
Zijn belangrijkste wapenfeit ligt buiten de landbouw. "Ik ben erg blij dat we allerlei onderzoeken in de Veenkoloniën van de grond hebben gekregen, rond armoede en gezondheid. Het gebied heeft altijd mijn focus gehad en het is lastig daar geld voor los te krijgen. Dat is de afgelopen jaren toch goed gelukt."
Vandaag neemt Strijker afscheid van zijn collega's, maar niet helemaal voorgoed. "Ik blijf toch nog één dag in de week betrokken bij de faculteit om bepaalde projecten af te ronden. Daarnaast ga ik lekker fietsen en vrijwilligerswerk doen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.