Wat vind jij: Ik haal in het najaar een nieuwe coronaprik

bovenarm met injectienaald coronavaccin
In september begint een nieuwe vaccinatieronde © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
In september begint een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus. Vorige week maakte zorgminister Ernst Kuipers bekend dat half september de eerste uitnodigingen de deur uit gaan.
De nieuwe coronaprik is bedoeld voor iedereen van 12 jaar en ouder. Eerst zijn zorgmedewerkers met patiëntencontact en mensen met een verhoogd medisch risico aan de beurt, daarna mag de rest.
Een paar weken geleden liep het aantal coronabesmettingen nog op, maar dat is inmiddels niet meer het geval. Toch houdt het kabinet rekening met een nieuwe coronagolf in het najaar. Daarom komt Kuipers met een herhaalprik, hij hoopt daarmee de bescherming tegen covid op peil te houden. Het OMT adviseerde eerder al te starten met een nieuwe vaccinatieronde. De GGD in Drenthe liet in juni weten klaar te zijn voor eventuele opschaling rondom het vaccineren.

Vaccin met update

Volgens het kabinet gebeurt het prikken met nieuwe vaccins, die een update hebben gekregen en betere bescherming bieden dan de voorgaande vaccins. Het nieuwe vaccin zou moeten beschermen tegen twee verschillende corona-varianten.

Wat vind jij?

Ga jij gebruik maken van deze nieuwe coronaprik of belandt de uitnodiging voor de vaccinatie bij jou in de prullenbak? Reageer op onze stelling.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl