Dit weekend in de Drentse natuur: 15 en 16 juni

Nog even en het is weekend. Wat ga jij doen? Havezate Oldengaerde opent de deuren voor nieuwsgierige aagjes en de reeën op het Dwingelderveld laten zich zien tijdens de schemering.
Wil je weten wat er nog meer te doen is? Kijk dan in de ROEG!-agenda

Bezoek havezate Oldengaerde
Havezate Oldengaerde is een van de vijf havezaten die ooit rondom Dwingeloo stonden. De havezate wordt grondig gerenoveerd en zaterdag kun je er zelf een kijkje nemen. Er zijn demonstraties, leuke doe-activiteiten en een exclusieve rondleiding. Meer informatie vind je hier.

Alvast meer weten over Oldengaerde?

Lees: Een kijkje achter het behang in havezate Oldengaerde

Reeënwandeling Dwingelderveld
Veel dieren gaan tijdens de schemering op zoek naar eten. Ook reeën durven zich dan te laten zien. Ga zaterdagavond samen met een gids van Natuurmonumenten op zoek naar deze ranke zoogdieren. De gids weet waar jullie moeten zijn om ze te spotten. Hier vind je meer informatie over deze excursie.

Mysterieuze belevingstocht
Het is bijna volle maan. Ga zondagavond met een gids van Staatsbosbeheer op pad rond het Buitencentrum Boomkroonpad en beleef de bijzondere sfeer die dit oplevert. Dwaal door in stilte gehulde bossen en over door de maan verlichte velden. Meer informatie over de wandeling vind je hier.

Op zoek naar wandel- of fietsroutes of andere uitstapjes in de Drentse natuur? Je vindt ze op de Facebookpagina Op pad in de Drentse natuur.
Meer over dit onderwerp:
ROEG! natuurnieuws
Deel dit artikel: