Inzamelingsactie uitvaart Ewold Horn brengt 10.000 euro op

Ewold Horn wordt vrijdag gecremeerd (Rechten: EPA)
Ewold Horn wordt vrijdag gecremeerd (Rechten: EPA)
Een inzamelingsactie heeft ruim 10.000 euro opgeleverd voor de crematie van Ewold Horn. Initiatiefnemer Mieke van der Werk en haar partner begonnen de inzameling omdat ze veel kosten zagen aankomen voor de nabestaanden van Horn.
De in Borger getogen Horn werd zeven jaar lang gegijzeld op de Filipijnen door de islamitische terreurbeweging Abu Sayyaf. Hij werd op 31 mei door zijn bewakers doodgeschoten toen hij probeerde te ontsnappen tijdens een bevrijdingspoging van het Filipijnse leger.

'Geweldig'

"Die 10.000 euro is het richtbedrag, het is geweldig, ik ben er zo blij mee", zegt Van der Werk. "Het geld gaat naar de familie. Het gaat erom dat ze zich financieel geen zorgen hoeven te maken na alles wat ze al mee hebben gemaakt. Ze zijn zeven jaar door een hel gegaan."
De inzamelingsactie gaat nog een paar dagen door. De familie heeft aangekondigd geld dat overblijft te doneren aan de Lepra-stichting. Dat goede doel steunde Horn zelf ook.
Ewold Horn wordt vrijdag gecremeerd in Assen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.