FC Klazienaveen schorst meerdere leden

VOETBAL - Verschillende leden van voetbalclub FC Klazienaveen hangt een schorsing boven het hoofd. Het bestuur van de club is hun gedrag spuugzat. Om hoeveel leden het precies gaat wil voorzitter Gert Veenstra niet kwijt.
"Er worden mensen uitgenodigd door het bestuur voor een gesprek. Zij hebben zich afgelopen seizoen misdragen. Het gaat om intimiderend en beledigend gedrag", zegt de voorzitter. "Verder wil ik er niet over uitwijden en willen we dit intern oplossen."

Het gedrag lijkt voort te vloeien uit de fusie van vv Klazienaveen en vv Zwartemeer van bijna twee jaar geleden. Op 5 oktober 2016 stemde een overgrote meerderheid van de leden in met de samensmelting. Onder de naam FC Klazienaveen begon het vlaggenschip in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Bijna twee weken geleden degradeerde het eerste elftal uit de tweede klasse. Verschillende leden zouden dit uitgebreid gevierd hebben. In de kantine sneuvelden daarbij ook enkele tafels. Veenstra wil het incident niet bevestigen maar wil wel benadrukken dat dit niet de enige aanleiding is om tot schorsing over te gaan. "Je denkt toch niet dat wij ons baseren op één incident", besluit Veenstra.
Deel dit artikel: