Van de Lagemaat krijgt opnieuw wildcard voor TT

Ryan van de Lagemaat op zijn KTM in actie tijdens de Moto3 op het TT Circuit, vorig jaar (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
Ryan van de Lagemaat op zijn KTM in actie tijdens de Moto3 op het TT Circuit, vorig jaar (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
MOTORSPORT - Ryan van de Lagemaat heeft opnieuw een wildcard gekregen voor de Moto3-race tijdens de komende TT in Assen. Het is het derde jaar op rij dat Van de Lagemaat dankzij een wildcard mee mag doen aan de race.
De 19-jarige coureur uit Culemborg komt eigenlijk uit in de Moto3 Junior World Championship en verwacht in Assen dus geen hoge ogen te gooien. "Dit is geweldig mooi nieuws voor mij. Voor elke Nederlandse coureur is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Ik ga mijn best te doen om mij weer te kwalificeren voor de wedstrijd", zegt hij tegen
.
Vorig jaar eindigde Van de Lagemaat als laatste in de Moto3-race. Hij kwam toen 1.51 minuten later over de streep dan de winnaar. In 2017 reed de jonge coureur zijn eerste TT. Dat werd een race om snel te vergeten. Hij ging toen al vroeg onderuit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.