Wethouder Jan Steenbergen stopt per direct in Hoogeveen

Jan Steenbergen stopt per direct (Rechten: archief RTV Drenthe)
Jan Steenbergen stopt per direct (Rechten: archief RTV Drenthe)
Jan Steenbergen stopt per direct als wethouder van de gemeente Hoogeveen. Volgens Steenbergen is er een vertrouwensbreuk ontstaan met de eigen fractie van Gemeentebelangen.
Steenbergen was sinds 1998 raadslid voor Gemeentebelangen in Hoogeveen en in 2014 werd hij wethouder. Hij had onder meer financiën, infrastructuur en sport in zijn portefeuille.

Oorzaak

Fractievoorzitter Jacob van der Heide van Gemeentebelangen noemt het besluit van Steenbergen heel erg jammer. "Ook voor hem persoonlijk vind ik het zeer zonde. Ik heb hem vandaag nog niet gesproken over zijn besluit." Over de oorzaak van de breuk kan Van der Heide niet veel zeggen. "Een breuk vind ik een groot woord, maar er was wel twijfel over zijn functioneren."
Vanavond komt de fractie bijeen om over het vertrek van Steenbergen te praten. "Dan zullen we de consequenties bespreken van dit besluit."

Impact

Jan Steenbergen zelf wil niet voor de microfoon of camera reageren. Het besluit heeft nogal wat impact gehad. "Ik moet het eerst verwerken."
Gisteren stapte wethouder Roald Leemrijse (VVD) op in Assen, ook vanwege een breuk met de fractie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.