Sprookje VKW duurt voort na thriller tegen Fortuna Wormerveer

VOETBAL - Het sprookje van VKW duurt voort. De club uit Westerbork versloeg in de halve finale van de nacompetitie Fortuna Womerveer na een zinderende penaltyserie en speelt zondag de finale voor een plek in de hoofdklasse. Wanneer VKW dat duel, in Ermelo tegen Moerse Boys uit Zundert, wint dan schrijft de club historie. Nog nooit speelde VKW namelijk in de hoofdklasse.
Als er zondag niet gewonnen wordt, volgt er nog een herkansing. Dat duel staat gepland op donderdag 20 juni, tegen de verliezer van de andere finale die tussen Leonidas en JOS/Watergraafsmeer gaat. 

Anjo Willems
De ploegen waren het eerste kwartier op het kunstgras in Wormerveer aan elkaar gewaagd. De eerste grote kans kreeg VKW, dat in de voorgaande ronden GOMOS en De Bataven elimineerde. Anjo Willems werd knap vrijgespeeld, maar schoot de bal net naast. 

Niet te missen kans
De thuisploeg, dat in de nacompetitie Bemmel versloeg, werd pas in het laatste kwartier van de eerste helft gevaarlijk. Yannick Klopper leek Fortuna Wormerveer op voorsprong te brengen, maar voor een leeg doel schoot de middenvelder naast. Vlak voor rust reageerde doelman Martijn Mulder attent op een schot van Ferry Heijnis, zodat beide ploegen zonder treffers gingen rusten. 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Er zat weinig verschil tussen de hoofdklasser uit Noord-Holland en de eersteklasser uit Drenthe. Veel kansen kreeg het publiek echter niet te zien, omdat het spel meer spannend was dan goed. 

Verlenging en strafschoppen
Drie minuten voor tijd leek Jonas Nijland de matchwinner te worden. Nijland schoot een voorzet onberispelijk binnen. De meegereisde supporters uit Westerbork vierden al feest, maar in de vijfde minuut van blessuretijd  moest Mulder toch de gelijkmaker toestaan. Verdediger Revinio Morsen maakte de 1-1. 

In de verlenging waren de kansen op rantsoen, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Maar liefst twintig strafschoppen waren nodig om de beslissing te brengen. Zowel VKW als Fortuna Wormerveer misten op 'matchpoint'. Robin Gerding besliste de serie door de 8-7 (6-7 bij strafschoppen) binnen te schieten, maar de meeste dank ging toch uit naar de man of the match en dat was doelman Mulder. 

[facebookvideo:https://www.facebook.com/OnzeClubDrenthe/videos/372042913666923]

Finale op TV Drenthe
Zondag wacht in Ermelo de finale tegen Moerse Boys uit Zundert. De wedstrijd is zondagmiddag live te zien op TV Drenthe. De uitzending begint om 13:55 uur.
Deel dit artikel: