Gevangenen uit Veenhuizen winnen internationaal voetbaltoernooi in Almelo

Een team van gedetineerden van de penitentiaire inrichting (PI) Veenhuizen heeft gisteren in Almelo een internationaal voetbaltoernooi gewonnen.
PI Veenhuizen klopte in de halve finale de oud-profs van FC de Rebellen met 4-1 en was in de finale met 3-1 te sterk voor de ex-gedetineerden van het Ierse Bohemian FC uit Dublin.

Aan het European Football Works Festival, dat werd gehouden binnen de muren van de gevangenis in Almelo, deden veertien teams mee, waaronder de gevangenisteams van PI Almelo, PI Lelystad, PI Nieuwegein, Norgerhaven  en het Duitse JVA Lingen. 

Het team van PI Veenhuizen bestond voor een groot deel uit spelers die de afgelopen maanden binnen de muren van de gevangenis Esserheem hadden deelgenomen aan het project Naoberschap Inside.


Het project Naoberschap Inside is een samenwerking tussen PI Veenhuizen en de maatschappelijke tak van FC Emmen. Het moet ertoe leiden dat gemotiveerde gedetineerden, die met succes een trainingstraject afronden, in aanmerking komen voor een baan bij een van de businessclubleden of sponsoren van FC Emmen. 

Deel dit artikel: