Verdachte uit Meppel aangehouden voor moord op Halil Erol

De politie heeft vanmorgen een 42-jarige man uit Meppel aangehouden voor de moord op Halil Erol.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de destijds 34-jarige Halil Erol uit Steenwijk. Halil Erol, vader van twee jonge dochters, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kenteken brandend aangetroffen in Haren.

Later dat jaar en in 2013 werden lichaamsdelen van Erol teruggevonden in Eesveen en Wanneperveen.

Nieuwe forensische informatie
De 42-jarige man werd aangehouden naar aanleiding van nieuw forensisch onderzoek. Op de destijds aangetroffen goederen werden sporen aangetroffen die in richting van de opnieuw aangehouden verdachte uit Meppel wezen. 

De politie verrichtte gisteren in Meppel aanvullend forensisch onderzoek bij de toenmalige woning van de vanmorgen aangehouden verdachte aan de Jan Sluyterstraat.

Eerder verdacht
De verdachte is dezelfde man die ook in 2010 al werd opgepakt aan de Jan Sluytersstraat. Het zou gaan om de ex-tbs'er Matthias M., die al eerder is veroordeeld voor het vermoorden van de 29-jarige Annemarie van Loon in Noordwolde in 1997.

De verdachte was ten tijde van de verdwijning van Hilal Erol 33 jaar oud. De woning van M. werd in verband met de dood van Erol eerder ook al doorzocht.

Halil Erol zou op de dag van zijn verdwijning nog een deel van de dag hebben doorgebracht in deze woning samen met zijn ex-vrouw, zijn kinderen en de toenmalige bewoners.

Deel dit artikel: