Actievoerders Forbo-Novilon in oneindige staking

De actievoerders bij Forbo-Novilon in Coevorden hebben hun staking omgezet in een staking voor onbepaalde tijd. De medewerkers van de vloerbedekkingsfabrikant legden aan het begin van deze week het werk neer om een betere cao af te dwingen.
De onderhandelingen tussen het bedrijf en vakbond FNV liggen sinds 22 mei stil. Het eindbod van de directie van Forbo-Novilon werd door de leden van de vakbond als 'volstrekt onvoldoende' beoordeeld. Daarna stemden zij vrijwel unaniem voor het voeren van acties.

Demonstratieve mars
Bij de vestiging van Forbo Flooring in het Noord-Hollandse Assendelft gaat de staking zijn zevende dag in. Ook hier zijn de onderhandelingen over een nieuwe cao vastgelopen. Een stoet van zo’n 140 stakers houdt maandag een demonstratieve mars richting het hoofdkantoor. Daarbij sluit ook een bus vol extra stakers vanuit Forbo-Novilon uit Coevorden aan.

"In Coevorden vinden ze het absurd dat ze worden afgescheept met een fooi", zegt Janwillem Compaijen, bestuurder FNV Procesindustrie. "Een deel van de stakers uit Coevorden loopt daarom maandag mee in de demonstratieve mars in Assendelft. Zodat ze rechtstreeks bij het hoofdkantoor van zich kunnen laten horen, want het is tijd dat er eindelijk wordt geluisterd naar de Forbo-medewerkers."
Meer over dit onderwerp:
Forbo-Novilon Coevorden gemeente Coevorden FNV
Deel dit artikel: