Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

david coulthard
David Coulthard is dit weekend te zien op het TT Circuit in Assen © Jack's Racing Day
Het belooft een mooi weekend te worden. Zoals het nu lijkt, blijft het droog en wordt het zo'n 22 tot 23 graden. Geen tropische temperaturen en dan is het heerlijk om er even op uit te trekken. Heb je nog geen idee wat je precies wil gaan doen? We hebben hieronder een overzicht gemaakt van allerlei leuke dingen die dit weekend te doen zijn.
Goed weekend!

Jack's Racing Day

Ben je helemaal gek van auto's? Dan moet je dit weekend op het TT Circuit zijn tijdens de Jack's Racing Day. Volgens de organisatie is het het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa. Bezoekers kunnen races met bijvoorbeeld Porsches, Ford Fiesta's en Mazda MX-5's zien. Ook zijn er verschillende demonstraties.
Publiekstrekker dit weekend is David Coulthard, de voormalig Formule 1-coureur. Coulthard reed al vaker in Assen, bijna tien jaar terug scheurde hij met een F1-wagen langs de Vaart in de hoofdstad. Op het TT Circuit rijdt hij dit weekend in de RB7 van Red Bull, dat is de bolide waarmee Sebastian Vettel in 2011 wereldkampioen werd. Het racemonster heeft een V8-motor met meer dan 750 pk! Bezoekers kunnen gratis naar Jack's Racing Day, maar moeten wel even een kaartje printen. Dat kan via deze site. Het volledige programma vind je hier.

PSV - FC Emmen

Er is veel meer sport dit weekend, want de bal gaat ook weer rollen in de eredivisie. FC Emmen mag vanavond gelijk aan de bak: de kersverse eredivisionist reist af naar Eindhoven voor de uitwedstrijd tegen PSV. Uiteraard is het duel in het Philips Stadion live te volgen op Radio Drenthe. De uitzending begint om 19.30 uur. De wedstrijd om 20.00 uur.
(Tekst gaat verder onder de foto)
trekkerslep
De trekkerslep in Coevorden keert weer terug © Trekkerslep Coevorden

Trekkerslep

Na twee jaren van afwezigheid, keert de Trekkerslep Coevorden terug. Bij een trekkerslep hangt een speciale zware sleepwagen achter een trekker. Het is de bedoeling dat een trekker dan een zo groot mogelijke afstand aflegt.
In Coevorden is het de 32e keer dat de trekkerslep wordt gehouden. Op vrijdagavond en zaterdag (de hele dag) doen zo'n 450 deelnemers mee, verspreid over zeventien klassen. De trekkerslep wordt gehouden op het terrein aan de H. Beerlingweg in Steenwijksmoer.

Nebra-schijf te zien

Het Drents Museum noemt het een van de absolute topstukken van de Europese archeologie: de zogeheten Nebra-schijf. Het object komt uit de bronstijd en is de eerste realistische weergave van de nachtelijke hemel. Vanaf zaterdag is 'ie tot half september te zien voor bezoekers van het museum in Assen. En dat is bijzonder, want het object is voor het eerst in Nederland te aanschouwen. De Nebra-schijf is ook door Unesco erkend als zogeheten documentair erfgoed. De schijf toont volgens archeologen de eerste realistische weergave van de nachtelijke lucht.
Eerder deze week mochten wij al een kijkje nemen in het Drents Museum.
Drents Museum trots op geleend 'topstuk' Nebraschijf

Wandelen door het Sleenerzand

Zin om dit weekend lekker te wandelen? In Drenthe zijn er natuurlijk genoeg plekken om de benen eens goed te strekken, maar je kunt ook een keertje mee met een excursie. Zo organiseert Staatsbosbeheer zondag een wandelexcursie door het Sleenerzand. "De geschiedenis van het Sleenerzand is rijk. Toen de eerste mensen zich hier vestigden, was Drenthe nog een oerwoud. Deze Trechterbekers bouwden hunebedden van granieten zwerfkeien." De wandeling begint om 10.00 uur en kost 6 euro voor volwassenen. Aanmelden is wel verplicht. Dat kan hier.

Wollig landleven Zorgvlied

Op zondag kun je ook in Zorgvlied terecht voor de Wollig Landleven-fair. "Sfeer, passie en vakmanschap zijn de ingrediënten van de fair." Meer dan zestig standhouders tonen hun wollige producten en specialiteiten. "Voor mensen die breien, haken, spinnen of wat dan ook, kun je dit niet missen. Ook worden er workshops gegeven." Verder staan er ook de nodige eetkraampjes, waar je hamburgers, spareribs, kaas, jam en honing kunt kopen. De wol-fair is zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur aan de Dorpsstraat en op het Tied Zat-plein. De entree is gratis, net als een parkeerplek.

Dag van de oogst in Orvelte

En in Orvelte wordt zondag de oogstdag gevierd. "Als het droog genoeg is wordt het tijdens de dag van de oogst gedorst door de dorsclub uit Ruinen met hun authentieke dorsmachine. Een ware happening om te zien. De vrouwen van de dorsers staan klaar met hun wafelijzers om van het eindproduct de befaamde spekdikkens te bakken", aldus de organisatie.
Ook zijn er demonstraties en is er muziek. Ook kun je leren hoe je met een zeis maait. Dit alles gebeurt op de Brink en aan het Melkwegje in Orvelte. De dag van de oogst is van 10.00 uur tot 17.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl