Met een gloednieuwe bus gaat Rood-Wit in stijl achter FC Emmen aan

De gloednieuwe supportersbus van Rood-Wit staat klaar voor de eerste uitwedstrijd
De gloednieuwe supportersbus van Rood-Wit staat klaar voor de eerste uitwedstrijd © RTV Drenthe / Dylan de Lange
De FC Emmen-fans van supportersvereniging Rood-Wit reizen komend Eredivisie-seizoen hun club in stijl achterna, in een unieke, herkenbare supportersbus met eigen bedrukking. Vanmiddag voor de reis naar tegenstander PSV in Eindhoven werd de bus onthuld.
Het was een lang gekoesterde wens van de vereniging: geen saaie touringcar, maar een supportersbus met het logo van Rood-Wit. Eindelijk is het gelukt, vlak voor de start van weer een seizoen in de eredivisie. "Hiermee gaan we wel opvallen", lacht bestuurslid René Veen van Rood-Wit.

Matzwart

Normaal gesproken huren supportersverenigingen touringcars van vervoersbedrijven om uitwedstrijden te bezoeken. Dit is hier ook nog steeds het geval, maar samen met de busverhuurder en een aantal lokale ondernemers heeft de supportersvereniging haar idee uitgewerkt: de bus werd in het matzwart gewrapt en beplakt met een grote Rood-Wit-logo's op de zijkanten én het dak en met stickers van de vele sponsors.
Onder toeziend oog van tientallen leden kwam de verrassing vanmiddag aanrijden bij supportershome de Dug-Out.
Het artikel gaat verder onder de foto
Supporters van FC Emmen reizen voortaan in stijl hun club achterna
Supporters van FC Emmen reizen voortaan in stijl hun club achterna © RTV Drenthe / Dylan de Lange
"Dit is een uniek project voor Emmen, maar ook voor heel Nederland", stelt Veen. Volgens hem rijden er nog twee andere supportersverenigingen in een eigen bus naar de uitwedstrijden. "Maar wat wij nu hebben is wel heel bijzonder."

Ideeën

Samen met activiteitencommissielid Johan Huizinga verzamelde Veen sponsoren om hun zelfbedachte ontwerp uit te werken. De vereniging bedenkt elke seizoen wel enkele ideeën om de aandacht te trekken. Zo was er in april de lancering van het eerste FC Emmen-biertje.
"Zo'n bus als deze stond al heel lang op onze wensenlijst", vertelt Huizinga. "We begonnen eerst een met een bordje of wat vlaggen, maar toen trokken we de stoute schoenen aan en gingen we ondernemers benaderen, met dit als resultaat."

400 meereizende supporters

Het is de bedoeling dat de supportersbus dit seizoen afgeladen afreist naar de tegenstanders. "Dat gaat wel lukken", zegt Veen. "Vorig jaar in de eerste divisie gingen er al 350 tot 400 fans mee. Dat zal nu zeker niet minder zijn." Huizinga vult aan: "Wij reizen altijd met twee bussen, de Brigata Fanatico doet dat ook en dan gaan er nog veel fans met eigen vervoer."
Eigen bus voor supporters FC Emmen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.