Nooddrinkwateroefening in Roden

De gemeente Noordenveld organiseert op donderdag 20 juni een nooddrinkwateroefening bij de parkeerplaats achter sportcentrum De Hullen in Roden. Tijdens de oefening is er zogenaamd een hoofdwaterleiding gesprongen en zit een deel van de inwoners zonder water.
Bij het nooddrinkwaterpunt kan een hoeveelheid drinkwater worden afgehaald om te voorzien in de primaire behoefte. Hierbij werken de WMD, de gemeente en het Rode Kruis samen. Inwoners uit de wijk Hullenveld zijn gevraagd om daadwerkelijk water te komen halen bij het uitgiftepunt, om de oefening zo realistisch mogelijk te maken.

Redzaamheid
"We oefenen hier echt een noodvoorziening", aldus burgemeester Klaas Smid. "De hulpdiensten zullen bij een langdurige uitval van drinkwater een beroep doen op de redzaamheid van instellingen en inwoners. Denk daarbij aan uzelf, uw familie, vrienden en kennissen uit uw omgeving."

De nooddrinkwateroefening wordt van 19.00 tot 20.30 uur gehouden. Aansluitend is in de noodlocatie van OBS De Marke een bescheiden informatiemarkt georganiseerd.
Deel dit artikel: