Drama voor FC Emmen-aanwinst Kieftenbeld: einde seizoen

Kiefenbeld
Maikel Kieftenbeld slaat zijn handen voor de ogen. Het seizoen van de aanwinst is voorbij © ANP / Olaf Kraak
De vrees was er meteen en blijkt nog geen 24 uur later waarheid geworden. Maikel Kieftenbeld, één van de belangrijkste aanwinsten van FC Emmen, raakte in het openingsduel van het seizoen tegen PSV zwaar geblesseerd aan zijn knie. De middenvelder scheurde, bij een ongelukkig duel met PSV-invaller Savio, zijn voorste kruisband af. Het seizoen voor 'Kieft' is nu al ten einde.
De actie van Kieftenbeld, of eigenlijk van Savio, was in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. De Braziliaan, koud in het veld, kwam bij het passeren van een Emmenaar ten val en in die val landde hij op het been van Kieftenbeld. "Die hoorde meteen iets kraken", liet Dick Lukkien kort na afloop van het 4-1 verloren duel al weten. "Het ziet er niet goed uit."
De pechvogel die ook al op zeer ongelukkige wijze in eigen doel schoot (de 2-0), werd vanochtend al onderworpen aan een MRI-scan.
Het is niet voor het eerst dat Kieftenbeld letsel oploopt aan zijn rechterknie. In april 2019 scheurde hij ook al zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af, destijds als speler van Birmingham City.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl