Ingmar Berga pakt Nederlandse titel in Staphorst

INLINE SKATEN - Ingmar Berga uit Hoogeveen is de nieuwe Nederlands kampioen marathon in het Inline skaten. Op evenemententerrein De Tippe in Staphorst won Berga de eindsprint van een kopgroep van zes rijders die een ronde voorsprong op het peloton had gepakt.
Initiatief

Berga was al in de derde ronde één van de initiatiefnemers van de kopgroep die de hele wedstrijd vooruit heeft gereden. Samen met zijn ploeggenoot Robert Post uit Groningen maakte hij de wedstrijd hard. Post trok de sprint in de laatste ronde perfect aan, waardoor Berga iedereen zijn hielen kon laten zien.

Eerste NK titel

Voor Berga is het ondanks zijn 34-jarige leeftijd zijn eerste Nederlandse titel in het inlineskaten op de marathon. Wel pakte hij in 2010 de Europeese titel op de langste afstand.

Werken niet beloond

Bij de vrouwen was het één grote afvalkoers. De finale werd bepaald door een kopgroep van negen vrouwen. De Nederlandse titel ging naar Manon Kamminga. Zij won de sprint en hield Berber Vonk en Anna van den Bos achter zich.
Imke Vormeer uit Meppel finishte als negende in Staphorst. Ze had de hele wedstrijd moeite om de aansluiting met de kopgroep te houden. Vier rondes voor tijd probeerde ze nog even solo weg te komen, maar die poging mislukte.

Junioren

Ook bij de junioren was er Drents succes in Staphorst. Remo Slotegraaf pakte de titel door solo over de meet te komen. In de laatste vijf ronden demarreerde de jongeling uit Peize uit een kopgroep van vijf en bleef daarna uit de greep van de achtervolgers.
Bij de B-junioren meisjes ging het zilver naar Dinly Koster uit Havelte. Zij reed een halve marathon.

Heb jij een tip voor ons?
Stuur een bericht, foto of video via WhatsApp of mail de redactie.