Tennissers Suthwalda naar finale om landskampioenschap

Suthwalda kan zich opmaken voor de finale op het landskampioenschap (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Suthwalda kan zich opmaken voor de finale op het landskampioenschap (Rechten: Archief RTV Drenthe)
TENNIS - De tennissers van Suthwalda uit Zuidwolde mogen zondag spelen om de landstitel in de Eredivisie. In de halve finales van de play-offs werd Spijkenisse verslagen. Bij een tussenstand van 3-1 na vier partijen, was één setzege in het eerste dubbelspel genoeg voor plaatsing.
Suthwalda had zich als promovendus met een derde plaats in de reguliere competitie geplaatst voor de play-offs en werd daarin gekoppeld aan de nummer twee Spijkenisse.

Ruime voorsprong

Mattheo Knoop bracht Suthwalda op voorsprong door in twee sets (6-0,6-0) te winnen van Boy Vergeer. In de tweede partij kwam Spijkenisse weer op gelijke hoogte doordat Thorsten Sollie wist te winnen van Jarno Jans (4-6,2-6).
Vervolgens was het Tim van Terheijden die in de partij tegen Matthew Pierot (6-1,6-4) opnieuw een voorsprong veroverde en het was Boy Westerhof die in een pittige partij tegen Jannick Lupescu de stand op 3-1 (6-3,7-6) bracht.

Eén set nodig

Met deze tussenstand kon Spijkenisse in twee partijen dubbelspel nog wel gelijk komen, maar dan mocht die ploeg geen setzege prijsgeven. Van Terheijden en Westerhof trokken de eerste set echter naar zich toe en verzekerden daarmee de finaleplaats voor Suthwalda.

Finale

De finale wordt zondag gespeeld en tegenstander is Lewabo uit het Gelderse Beneden-Leeuwen. De ploeg die de reguliere competitie wist te winnen, won vandaag met ruime cijfers (4-0) van de nummer vier Nieuwerkerk.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.