Gerben Mos opnieuw sterkste in Bartje 200

MOUNTAINBIKEN - Gerben Mos uit Havelte heeft ook de tweede editie van de Bartje 200, een mountainbikewedstrijd over 200 kilometer, gewonnen. De renner van het KMC Fruit To Go MTB Team kwam in Ees solo aan. Vorig jaar won Mos ook al de openingseditie van de ultramarathon.
Droog en snel
De Bartje 200 in de zomerse tegenhanger van de Drenthe 200 die in de winter wordt verreden. Vorig jaar kenden de deelnemers nog moeilijke natte omstandigheden, maar de editie van 2019 werd volledig droog en op een snel parkoers afgewerkt. 

Mos wist het veld van bijna 1800 wedstrijd- en toerrijders al snel uit te dunnen. Anne-Mark van der Vlag uit Assen kon het langste mee, maar ook hij moest in de slotfase afhaken. Hierdoor kon Mos solo de finish passeren in een tijd van 7 uur, 8 minuten en 39 seconden. Daarmee was de Havelter bijna twintig minuten sneller dan een jaar eerder. 

Van der Vlag gediskwalificeerd
Van der Vlag werd uiteindelijk niet in de uitslag opgenomen, omdat hij door een misverstand van de route af raakte en daardoor een tijdwaarneming miste. Wouter Hendriksen uit Braamt werd tweede op ruim twaalf minuten achterstand en Micha Gankema uit Assen eindigde als derde. 

Twee uit twee voor Vlasveld 
Bij de vrouwen ging de zege opnieuw naar Marianne Vlasveld. Zij voltooide de tocht in iets meer dan acht uur. Ook vorig seizoen wist zij de Bartje 200 te winnen. Bianca van den Hoek en Marjolein Dijkman completeerden het podium
Deel dit artikel: